Pistachecake met krieken

In afwachting van de eerste lentedagen kunnen de liefhebbers van een bolletje pistache-ijs zich alvast warmen aan deze kruidige pistachecake. Serveer met warme kriekensaus en Griekse yoghurt.

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • 300 g krieken
  • 180 g kristalsuiker
  • 4 ei
  • 220 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 0 zout
  • 60 g pistachepasta
  • 80 g pistachenoten
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 0 Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een zeef
  • een klassieke cakevorm
  • een garde

Partners

Bereiding

Bereiding

Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, zodat ze zacht wordt.

Giet de krieken door een zeef en laat ze goed uitlekken. Hoe meer vocht, hoe slechter voor de cake. Zet het sap even aan de kant.

Doe de malse boter samen met de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Start de keukenrobot op een matige snelheid.

Verwarm intussen de oven voor op 175 °C.

Breek de eieren in de kom terwijl de machine blijft draaien.

Meng de bloem met het bakpoeder en een snuif zout in een aparte mengschaal. Schep deze droge mix lepel per lepel bij het beslag en laat de machine draaien.

Doe er de pistachepasta bij.

Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

Hak de pistachenootjes fijn en spatel ze onder het beslag.

Snijd de helft van de uitgelekte krieken fijn. Meng ze mee onder het beslag.

Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Roer het vanillepuddingpoeder los met een scheutje kriekensap.

Verwarm de rest van het sap in een steelpannetje. Doe er het losgeklopte puddingpoeder bij en roer met een garde tot een dikke saus. Voeg de overgebleven helft van de krieken toe.

Laat de cake afkoelen en haal het gebak uit de vorm.

Serveer de pistachecake in plakjes. Werk af met een toef Griekse yoghurt en een lepel warme kriekensaus alvorens je de cake op tafel zet.

Pistachecake met krieken