Pintxos

Eén of twee happen en ze zijn op. Deze kleine versie van de Spaanse tapa eet je aan het zwembad met een lekker glas cava erbij.

Ingrediënten

  • 1 Frans brood
  • olijfolie
  • olijfolie
  • 0.5 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aardappel
  • 4 ei
  • peper
  • zout
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 bussel rucola
  • 2 ei
  • 50 g ham
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 lente-uien
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • 0.5 limoen
  • 1 avocado
  • 1 peper
  • zout
  • 0.5 limoen
  • 1 blikje ansjovis
  • 0.5 tomaat
  • 200 g sobrasada
  • 100 g geitenkaas
  • enkele eetlepels honing
  • enkele blaadjes basilicum

Benodigdheden

  • prikkers

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C.

Snijd (schuine) sneetjes van zo’n centimeter breed van het Frans brood en schik ze in een ovenschaal.

Besprenkel de broodjes met olijfolie en toast ze in de oven.

De toast tortilla

Verhit een scheut olijfolie in een pan.

Snipper de ui fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.

Stoof de ui en de look in de olie. Snijd de aardappelen in kleine stukken en bak mee in de pan.

Kluts de eieren in een mengschaal en giet bovenop de aardappelen.

Kruid met peper en zout. Laat garen op een zacht vuur.

Snijd de olijven fijn en strooi ze op het eimengsel.

Laat de tortilla zo’n 10 minuten verder garen in de oven.

Haal de tortilla uit de oven. Draai ze om met behulp van een bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. Laat ook die kant even kleuren op het vuur.

Snijd de tortilla in kleinere stukken en beleg 1/4 van de broodjes.

Werk af met een blaadje rucola.

De toast mimosa met ham

Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.

Meng de stukjes ei en ham in een kom met de mayonaise.

Snipper de lente-uien en de peterselie. Roer onder het mengsel van ham en ei. Voeg het sap van de limoen toe.

Smeer de mimosa van ei en ham op 1/4 van de broodjes.

De toast guacamole

Snijd de avocado overlangs in tweeën. Snijd tot tegen de dikke pit en breek de vrucht in helften. Trek de avocado los en verwijder de pit. Snijd de avocado nog eens in tweeën en trek de schil eraf.

Plet het vruchtvlees met een vork, maar maak er geen puree van.

Voeg een snuif zout, peper en het sap van de limoen toe. Roer goed.

Smeer de guacamole op 1/4 van de broodjes.

Werk af met ansjovis, fijngesnipperde groene peper en een dun reepje gepelde tomaat.

De toast sobrasada met geitenkaas

Doe de sobrasada in een kom en plet.

Smeer de sobrasada op 1/4 van de broodjes.

Brokkel er wat geitenkaas over en werk af met een lik honing.

Rooster de broodjes kort in de oven.

Werk af met fijngesnipperde basilicum.

Pintxos