Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing

Crispy en hot! Dat zijn de kernwoorden voor deze zalige kippenvleugels op Amerikaanse wijze. De salade met avocado en blauwe kaas en de pittige ranch dressing maken het feestmaal compleet.

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugel
  • 2 eetlepel bakpoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • 40 g boter
  • 4 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel sriracha
  • scheutje azijn
  • een halve limoen
  • 1 teentje look
  • enkele takjes dille
  • enkele takjes bieslook
  • 1 sjalot
  • scheutje witte wijnazijn
  • 4 pruimtomaat
  • 1 Romeinse sla
  • 2 avocado
  • 200 g blauwe kaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Kruid de kippenvleugels met peper en zout.

Doe het bakpoeder, de gerookte paprika, komijn en lookpoeder in een kom en haal de kippenvleugels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden en het bakpoeder. Leg de kippenvleugels op een rooster met een ovenplaatje onder en schuif ze in de voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 minuten.

Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de honing en de chilisaus eraan toe. Breng even aan de kook en draai het vuur uit. Houd de hot sauce even apart.

Schep de mayonaise en de zure room in een kommetje met een scheutje azijn, peper en zout en een lepel sriracha. Meng alles goed onder elkaar.

Pel een teentje look, plet het en voeg het toe aan de dressing. Snipper de bieslook en de dille fijn en voeg de kruiden toe. Rasp de zestes van een halve limoen bij de dressing.

Pel de sjalot en sprenkel er wat azijn over. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in plakken en schep ze bij de sjalot.

Was de Romeinse sla en snijd hem in grote stukken. Voeg de sla toe aan de salade. Snijd de avocado’s in stukjes en voeg toe aan de salade.

Breek de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe. Sprenkel wat olijfolie over de salade, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

Haal de kippenvleugels uit de oven, doe ze in kom en giet de hot sauce erover. Schud de kippenvleugels even zodat de saus overal aankleeft.

Leg enkele kippenvleugels op een bord, schep er een lepel salade bij en werk af met de Ranch dressing.

Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing