Pierogi met zuurkool en champignons

Een krokant deegkussentje gevuld met gebakken champignons en zuurkool. Dit is een superlekker en traditioneel gerechtje van Slavische oorsprong dat het proberen waard is.

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • 100 g zuurkool
  • 1 koffielepel zure room
  • 3 eetlepel zure room
  • 1 koffielepel mosterd
  • 375 g bloem
  • 1 ei
  • 190 ml water
  • scheutje arachideolie
  • enkele takjes bieslook

Benodigdheden

  • Blender, uitsteekvorm (ongeveer 10 cm diameter of groter)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Snijd de champignons in stukken en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Kruid tot slot met peper, zout en wat fijngesneden tijm.

Schep de zuurkool erbij en laat hem even meestoven.

Doe de champignons met de zuurkool in de pot van de blender en mix alles kort.  Schep alles in een kommetje en voeg er een koffielepel zure room en de mosterd aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Weeg de bloem af in een mengkom en voeg er het ei en een snuif zout aan toe. Giet het water erbij en laat de machine draaien tot je een elastisch deeg hebt.

Strooi flink wat bloem op je werkvlak en rol het deeg dun uit (ongeveer 2 à 3 mm dik). Haal met een uitsteekvorm cirkels met een diameter van 10 cm uit het deeg. Groter mag uiteraard ook.

Schep een lepeltje vulling in het midden van een deegcirkeltje, strijk de randen in met wat water en plooi de randen mooi naar elkaar toe.

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pierogi gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Laat ze nadien even uitlekken.

Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan. Bak de pierogi in de vetstof en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Meng de zure room met wat fijngesnipperde bieslook en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken pierogi met de zure room.

Pierogi met zuurkool en champignons