De perfecte lunch voor een dagtocht: lekkere broodjes met eieren en spek en daarbij een salade met makreel.
Ingrediënten
- boter
- 100 g spek
- 3 ei
- een scheutje melk
- peper
- zout
- 0.25 bussel bieslook
- enkele takjes kervel
- 30 g geraspte kaas
- 1 sjalot
- 0.5 komkommer
- 2 blikje makreel
- 3 eetlepel yoghurt
- enkele takjes dille
- cayennepeper
- 0.33 limoen
- 4 broodje
Benodigdheden
Bereiding
De omelet
Smelt een klontje boter in een pan.
Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in de boter.
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
Snipper de bieslook en de kervel fijn. Meng ze door de eieren.
Giet wat van het vet uit de pan en doe de eieren bij het spek. Strooi er wat gemalen kaas over en bak de omelet op een zacht vuur. Zet eventueel een deksel op de pan zodat de omelet sneller gaart.
De salade
Pel en snipper de sjalot.
Snijd de komkommer (zonder de pitjes) in kleine blokjes (brunoise).
Giet het vocht van de makreel. Meng de gesnipperde sjalot en de komkommerblokjes met de vis.
Doe er de yoghurt bij en kruid met peper en zout. Snipper enkele takjes dille en meng ze door de salade. Breng op smaak met limoensap en cayennepeper.
Afwerken en serveren
Beleg de broodjes met een stuk omelet.
Serveer de broodjes met de makreelsalade.