In tegenstelling tot Jeroen maak je deze perziktaart waarschijnlijk liever klaar in de koelte van de keuken, maar ‘m opeten doe je buiten in het zonnetje. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 0 boter
  • 0 bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kg perzik
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g boter
  • 100 g havermout
  • 100 g bloem
  • 0 grof zout
  • 50 g maizena
  • 0 vanille-ijs

Benodigdheden

  • een taartvorm (diameter van 28 cm)
  • blindbakvulling (linzen, kikkererwten of bakparels)
  • een zeef
  • een vel boterpapier

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Rol het vel bladerdeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.

Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Smelt een flinke klont boter in een grote pan.

Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd in fijne partjes.

Zodra de boter bruist, laat je er de suiker in smelten. Leg de perziken in de pan en laat even karamelliseren.

Giet de perziken af in een zeef. Vang de jus op en hou apart om het dessert af te werken.

Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.

De crumble

Maak nu de kruimellaag klaar. Neem een mengkom en doe er de bloem, de bruine suiker, de havermout en de boter in. Voeg een snuif grof zout toe.

Was je handen en kneed alles goed door elkaar. Geef niet op, want na enkele minuten vingerwerk verandert het droge mengsel in een verkruimelde massa crumbledeeg.

Afwerken en serveren

Strooi een eetlepel maïzena over de perziken en meng.

Verdeel de perziken over de taartbodem. Strooi er de crumble over.

Bak de taart af gedurende ongeveer 40 minuten. Zorg dat de crumble gaar is.

Laat de taart afkoelen.

Serveer met een bolletje vanille-ijs en lepel er de apart gehouden karamelsaus over.