Perzikentaart met amandel

Gebakken perziken, cakebeslag en krokante amandelschilfers als topping. De eerste taart van seizen 13 is er eentje waar je amper werk aan hebt, en het resultaat is simpelweg geniaal. 

Ingrediënten

  • 4 perzik
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 150 g kristalsuiker
  • 100 g ei
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 1 dopje amandelextract
  • 1 eiwit
  • 100 g amandelschilfers
  • bloemsuiker

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de perziken in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof er de blokjes perzik in aan. Voeg de suiker eraan toe en laat even bakken. Laat ze nadien afkoelen in een zeefje, zodat al het overtollige vocht kan weglopen.

Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop de eieren wit met de suiker.

Prik veel gaatjes in het bladerdeeg. Schik het vervolgens in de vorm, duw de randen goed aan en snijd het overtollige deeg weg. 

Wissel de klopper van de machine met de vlinder en voeg de zachte boter in blokjes toe.

Laat de machine stevig draaien tot de boter is opgenomen en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Voeg er tot slot een snuif zout en een dopje amandelextract toe en laat de machine nog even draaien.

Klop een eiwit los. Meng de amandelschilfers met de suiker en het eiwit.

Verdeel de afgekoelde perziken over het bladerdeeg, schep het cakebeslag over de perziken en verdeel de amandelschilfers met het eiwit over de taart.

Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C tot het cakebeslag helemaal gaar is en de taart goudbruin gebakken is. Werk de taart af met wat bloemsuiker.

Perzikentaart met amandel