Perzikcrumble met vanille-ijs

Een bodem van zoetsappige perzik vormt de basis van deze ovenheerlijke crumble. Een eenpansdessert waar je nooit genoeg van krijgt. Zeker als je het combineert met een bolletje vanille-ijs. “Kei eenvoudig en kei lekker” zoals Jeroen het zou zeggen.

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g bloem
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g amandelschilfers
  • 4 perzik
  • 2 eetlepel honing
  • 1 vanillestok
  • 0 vanille-ijs

Benodigdheden

  • een ovenschaal
  • een weegschaal

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

Snijd de ongeschilde perziken in kwarten. Verwijder de steen en snijd ze in blokjes.

Verhit een klontje boter in een pan en bak er de stukjes perzik in. Voeg de honing, de vanillesuiker en de vanillezaadjes toe. Laat enkele minuten stoven maar laat de perzik niet volledig plat worden.

Stort de gebakken perzik uit in een ovenschaal.

Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem, suiker en amandelschilfers. Kneed alles met je handen tot het een kruimelig geheel.

Verdeel de crumble over de perziken en bak 25 minuten in een oven op 180°C.

Serveer de perzikcrumble met een bolletje vanille-ijs.

Perzikcrumble met vanille-ijs