Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto

"Alles met chorizo is lekker" zegt Jeroen altijd, zo ook deze pastaschotel. Als vlees gebruiken we chorizo en kip gecombineerd met een lekkere pasta-pesto met gekonfijte paprika's en tomaten. Voor de pesto haalt Jeroen zijn inspiratie bij de typisch Catalaanse romescosaus op basis van amandel, hazelnoot en pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 4 tomaat
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • een flinke scheut olijfolie
  • een scheut olijfolie
  • 400 g kipfilet
  • een snuifje gerookt paprikapoeder
  • een snuifje kipkruiden
  • 1 citroen
  • 200 g chorizo
  • 1 ajuin
  • 20 g amandelschilfers
  • 20 g hazelnoot
  • 20 g pijnboompitten
  • 400 g penne
  • 200 g Manchego
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • enkele takjes platte peterselie
  • 1 bakje kerstomaten
  • 50 g rucola

Benodigdheden

  • Blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de paprika’s, snijd ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een ovenplaat. Verwijder de kroontjes van 2 tomaten, snijd ze in grote stukken en leg ze bij op de ovenplaat. Snijd de sjalotten en de look in grote stukken, alsook de chilipeper. Leg alles mee op de ovenplaat.

Nu zorgen we nog voor de kruiding bij de groenten: enkele takjes tijm en rozemarijn, grof zout en een beetje peper. Sprenkel een heel flinke scheut olijfolie over de groenten. Schuif de ovenschaal tot slot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de groenten zacht zijn.

Snijd de kip in stukjes en schep ze in een kom. Kruid de kip met peper, zout, gerookte paprika, Dagelijkse kost kipkruiden en het sap van een citroen. Meng het geheel goed onder elkaar.

Snijd de chorizo in ringen en voeg ze toe aan de kip.

Snijd de ui grof, net als de andere tomaten.

Laat een scheutje olie heet worden en kleur de nootjes in de olie.

Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.

Snijd de helft van de manchego in blokjes en doe ze in de blender. Voeg er de gekleurde nootjes aan toe. Schep er de helft van de gekonfijte paprika’s bij en alle andere groentjes van op de bakplaat: tomaat, sjalot en chilipeper. Voeg aan de ingrediënten in de blender tot slot nog de tomatenpuree en een platte peterselie toe. Mix het geheel tot een gladde pesto.

Zet een grote pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de kip en de chorizo in de hete olie. Voeg de grofgesneden ui en tomaat toe aan de gebakken kip en chorizo en laat even meebakken.

Snijd wat kerstomaatjes in twee en snijd de overige gekonfijte paprika’s in repen. Schep ze vervolgens bij de kip in de pan.

Giet de pasta af en meng hem onder de kip, samen met een lepel kookvocht van de pasta. Schep de romescopesto onder de pasta en de kip en breng op smaak met wat zout. Werk de pasta af met wat extra manchego en rucola.

Penne met kip, chorizo, paprika en romescopesto