
Jeroen zet Italiaanse fast-food op het menu. Bovendien komt er geen vlees of vis aan te pas. Er kan niks misgaan, en in weinig tijd staat er een pot romige penne te dampen. Serveer het gerecht met verse pesto van rucola.
Ingrediënten
- 500 g penne
- 800 g kerstomaten
- 5 dl passata
- 2 sjalot
- 2 teentje look
- 1 chilipeper
- 4 eetlepel ricotta
- 1 Parmezaanse kaas
- tijm
- basilicum
- peterselie
- laurier
- 20 kerstomaten
- 60 g pijnboompit
- 80 g Parmezaanse kaas
- 40 g rucola
- 20 g basilicum
- 20 g peterselie
- 1 teentje look
- 1 dl olijfolie
- 0.5 citroen
- peper
- zout
Benodigdheden
- een eindje keukentouw
- blender
Bereiding
De penne met saus
Pel en halveer de sjalotten. Snij ze vervolgens in grove snippers.
Verhit een scheutje olijfolie in de stoofpot. Stoof er de stukjes sjalot in.
Gebruik een ruime pot om de pastaschotel in te bereiden. Breng intussen ook veel water aan de kook in een tweede pot. Daarin gaar je straks de pasta.
Pel de teentjes look, zet er het mes even in en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de sjalotten.
Hak de chilipeper in piepkleine stukjes. De zaadjes mogen erin blijven, tenzij je niet zo van ‘fire’ in je eten houdt. Stoof de rode puntjes even mee.
Na een paar minuten voeg je de kerstomaten uit blik en de passata toe.
Verzamel een bundeltje verse kruiden. Ik kies voor wat peterselie, basilicum en tijm. Samen met enkele blaadjes laurier maak je er een flink bouquet garni van. Bind al het groen bijeen met wat keukentouw.
Doe de kruidentuil in de pot met saus en laat de saus 20 minuten pruttelen. Laat gerust een deel van het vocht verdampen, dus plaats geen deksel op de pot. (Bereid intussen de pesto en gaar de pasta.)
Voeg nadien de verse kerstomaatjes toe. Laat de kleine rode bollen kort meestoven.
Kook de penne gaar in de pot kokend water, met een flinke snuif zout erin. Gaar de pasta een minuutje minder dan wat er aangegeven staat op de verpakking.