Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm

Dit is een klassieke pasta carbonara die Jeroen combineert met pompoen. In plaats van spek werkt Jeroen hem af met gerookte zalm. Het is een stevig gerecht, ideaal om te serveren na een winterse wandeling.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • olijfolie
  • 400 g penne
  • zout
  • 2 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • salie
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 5 ei
  • peper
  • een handvol pompoenpit
  • 1 bussel waterkers
  • 400 g gerookte zalm

Benodigdheden

  • Keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de pompoen in stukken. Schil hem en verwijder de pitten. Snijd in kleinere blokjes.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof er de pompoenblokjes in aan.

Kook de penne gaar in water met een snuifje zout.

Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en stoof ze met de pompoen.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de pompoen. Kruid met een snuif gerookt paprikapoeder, cayennepeper en salie. Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat garen onder een deksel op een zacht vuur.

Rasp de parmezaan. Klop de eieren los met de geraspte kaas. Kruid met peper

Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Rooster de pompoenpitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Spoel de waterkers.

Giet de penne af en doe de pasta bij de gare pompoen. Haal de pan van het vuur. Roer er de eieren met parmezaan door. Doe er een eetlepel kookvocht van de pasta bij.

Scheur de gerookte zalm in reepjes.

Breng de pasta op smaak met wat peper. Werk af met waterkers, geroosterde pompoenpitten en reepjes gerookte zalm.

Penne carbonara met pompoen en gerookte zalm