Pastaschotel met pancetta en trostomaatjes

Ook een chef heeft soms weinig tijd om te eten. Deze eenvoudige pastaschotel maakt Jeroen regelmatig voor zichzelf klaar. Het gerecht is ideaal om na een drukke werkdag het hele gezin een snelle en smakelijke hap te serveren.

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 4 plak pancetta
  • 12 trostomaat
  • 3 ui
  • teentje look
  • bussel rucola
  • bussel basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • 5 cl olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 100 g pijnboompit

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Pastaschotel met pancetta en trostomaatjes

Zet een ruime pot met water op het vuur. Voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.

Strooi de pijnboompitten in een vuurvast schaaltje en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Schud ze af en toe even op, zodat de pitten egaal gekleurd zijn. Let op, pijnboompitten kunnen makkelijk verbranden!

Verwijder de steeltjes en snij de tomaten in partjes. Het is niet nodig om de tomaten te ontvellen of ze te ontpitten.

Versnipper de uien en de look. Stoof ze aan in olijfolie (niet laten bakken). Snij plakjes pancetta in reepjes of kubusjes. Laat het vlees kort meestoven met de uien.

Voeg even later ook stukken tomaat toe. Laat ze meestoven, maar zorg ervoor dat de tomaten beetgaar blijven.

Kook de spaghetti al dente, en giet het kookvocht weg. Meng de pasta onder het mengsel van ui, look, pancetta en tomaten.

tip Extra toevoeging: giet het kookvocht niet weg, maar houd het bij om de pasta extra mee te bevochtigen.

Voeg zwarte peper van de molen toe. Wees voorzichtig met extra zout (pancetta en Parmezaanse kaas zijn al zout van smaak).

Stort het mengsel in een ruime schaal. Meng er net voor het opdienen de rucola en de blaadjes basilicum onder.

Strooi de pijnboompitten over de pastaschotel en werk het gerecht af met schilfers.

Pastaschotel met pancetta en trostomaatjes