Pastadeeg

Niets is lekkerder dan verse pasta. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel zelf eerst je deeg bereiden.

Is je deeg klaar, dan kan je het uitrollen met een deegrol en tortelloni of ravioli vouwen.

Jeroen maakt vers pastadeeg voor zijn tortelloni met champignons en salieboter.

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 5 ei

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Pastadeeg

Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Weetje: "00" of doppio zerobloem is bloem die erg fijn gemalen is. Deze bloem is zeer geschikt om zelf een perfecte pasta te bereiden.

Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.

Zodra het deeg een vaste vorm krijgt, gebruik je je handen om alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt.

Dit pastadeeg kan je nu verwerken naar keuze. Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor bv. ravioli of tortelloni. Met een pastamolen kan je dit deeg ook verwerken tot allerhande andere vormpjes, zoals tagliatelli.

kookvraag
Tortelloni en ravioli vouwen
Pastadeeg