Pasta primavera met varkensgehaktballetjes

Een simpele lentepasta met kraakverse peultjes en zelfgemaakte salsiccia balletjes. Salsiccia zijn Italiaanse worstjes met een anijsachtige smaak. Om een vergelijkbaar resultaat te krijgen voor bereidingen met balletjes van (uitgeknepen) salsiccia, gebruik je kwalitatief varkensgehakt dat je kruidt met venkelzaad of venkelpoeder en eventueel een beetje anijszaad. 

Ingrediënten

  • 300 g doperwten
  • 400 g tuinbonen
  • 500 g penne
  • 0 een scheut olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 braadworst
  • 0 een snuifje korianderpoeder
  • 0 een snuifje venkelpoeder
  • 0 een klontje boter
  • 2 ajuin
  • 1 teentje look
  • 100 g babyspinazie
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 een snuifje bonenkruid
  • 6 eetlepel mascarpone
  • 0 Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een wokpan
  • een vergiet
  • een rasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een grote pot met water aan de kook.

Dop eerst de tuinbonen en laat ze kort garen in het kokende water. Dop daarna de erwtjes en voeg ze ook toe aan het kokende water.

Schep de erwtjes en bonen na enkele minuten uit het water en laat ze afkoelen. Voeg een snuif zout toe aan de pot met water en kook er de pasta gaar in.

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en rooster de pijnboompitten. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Duw kleine balletjes gehakt uit de braadworsten en kruid ze met koriander- en venkelpoeder.

Vervang de olie in de wokpan door een klontje boter en bak er de gehaktballetjes in.

Snijd de uien fijn. Pel de look en plet fijn. Laat meebakken met de balletjes.

Dop de tuinbonen dubbel door het vliesje eraf te halen.

Doe de tuinbonen samen met de spinazie, de erwtjes en een snuif peper en zout in de wokpan. Je kan eventueel ook een beetje bonenkruid toevoegen.

Voeg ook de pasta en de mascarpone toe. Meng alles goed onder elkaar en kruid af met nog een snuifje peper en zout.

Serveer de pasta met enkele schilfers Parmezaanse kaas en wat geroosterde pijnboompitten.

Pasta primavera met varkensgehaktballetjes