Pasta pesto met oesterzwammen

Deze zalig romige pasta met pesto en gebakken oesterzwammen is klaar in een handomdraai. De pesto wordt lekker romig gemaakt door toevoeging van wat mascarpone. De ideale maaltijd na een lange werkdag.

Ingrediënten

  • 40 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 dl olijfolie
  • een scheut olijfolie
  • 1 teentje look
  • een halve bussel peterselie
  • 400 g volkorenpasta
  • 1 bussel basilicum
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel mascarpone
  • 400 g oesterzwam
  • 1 sjalot
  • 1 bussel rucola

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en houd ze nadien even apart.

Breek de parmezaan in stukken en doe ze in de pot van de blender met een flinke scheut olijfolie. Laat de machine even draaien en voeg de pijnboompitjes eraan toe.

Pel een teentje look en doe een half teentje in de blender. Spoel de peterselie onder koud water, ga er even met je mes door en voeg hem toe aan de pijnboompitten en de parmezaan.

Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar in het gezouten water.

Voeg de basilicum toe aan de pesto in de blender, mix fijn en voeg er wat citroensap aan toe. Kruid de pesto met peper en zout en voeg er tot slot de mascarpone aan toe.

Laat een scheut olijfolie heet worden in de pan. Scheur de champignons in stukken en bak ze in de olie.

Snijd een sjalot in reepjes. Plet de rest van het teentje look en voeg het toe aan de bakkende champignons, net als de sjalot en kruid met peper en zout.

Voeg de gare pasta en een soeplepel kookvocht toe aan de champignons en meng de pesto eronder. Kruid wat bij met extra peper van de molen en serveer met wat rucola, wat extra basilicum en wat extra parmezaan.

Pasta pesto met oesterzwammen