Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie

Dit is een ideaal gerecht om voor vrienden klaar te maken. Zet alle ingrediënten klaar en werk de pasta af zodra de gasten er zijn. Succes verzekerd!

Ingrediënten

  • 600 g inktvis
  • olijfolie
  • zout
  • 1 koffielepel chiliflakes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 g pasta
  • 2 sjalot
  • 400 g kerstomaten
  • 100 g appelkappers
  • 0.5 bussel peterselie
  • boter

Benodigdheden

  • een rasp

Partners

Bereiding

De voorbereiding

Breng water met een snuif zout aan de kook in een kookpot.

Maak de inktvis schoon en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Kook de reepjes kort in het gezouten water.

tip
Door de inktvis kort voor te koken, voorkom je dat hij taai wordt bij het bakken.

Giet de inktvis af en laat afkoelen in koud water.

Laat uitlekken in een vergiet.

De marinade

Doe een flinke scheut olijfolie in een kom en kruid met zout en chiliflakes.

Kneus en pel de knoflook. Rasp de tenen bij de olie. Rasp de schil van de citroen en doe de zeste ook in de kom.

Rits de blaadjes van de rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de marinade.

Leg de reepjes inktvis in de marinade en schep alles goed door elkaar. Laat rusten.

De pasta nero

Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.

Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen.

Halveer de kerstomaten.

tip
Je kunt natuurlijk ook grote tomaten emonderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Haal de steeltjes van de appelkappers en hak de kappers wat fijner.

Snipper de peterselie.

Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Bak de gemarineerde inktvis in de boter. Doe er de sjalotten bij en laat kort meegaren met een deksel op de pan.

Voeg de kerstomaten toe als alles bijna gaar is. De tomaten moeten warm zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen.

Knijp er het sap van een partje citroen bij. Voeg er de kappertjes en de gesnipperde peterselie aan toe. Meng goed.

Doe een pollepel kookwater van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en meng hem voorzichtig door de saus. Kruid eventueel bij met een snuif zout.

Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie