Pasta met venkel, mosselen en pastis

Aan zee kookt Jeroen natuurlijk graag met mosselen. Een pasta met mosselen, pastis, venkel en kruidenkaas bijvoorbeeld. Snel klaar en echt zomers!

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 3 stengels selder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • zout
  • 10 cl pastis
  • 300 g kruidenkaas
  • 400 g tagliatelle
  • enkele takjes peterselie
  • enkele plukjes kervel
  • bieslook

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Was de mosselen een paar keer in koud water zodat al het zand verwijderd is.

Pel de sjalot en snijd ze in halve ringen.

Snipper de stengels selder. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

Haal de kern uit de venkel en maak hem schoon. Snijd hem in stukjes.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot en stoof alle groenten samen.

Doe enkele takjes tijm en een paar blaadjes laurier bij de groenten.

Zet intussen water met een snuif zout op voor de pasta.

Giet de pastis bij de groenten en laat droogkoken. Smelt er dan de kruidenkaas bij.

tip Roer eerst de kruidenkaas door de groenten en doe er dan pas de mosselen bij. Anders loop je de kans dat de kaas niet gemakkelijk smelt. Het vocht uit de mosselen zorgt voor de saus.

Kook intussen de pasta beetgaar.

Doe de mosselen bij de groenten en laat ze mee garen onder een deksel tot de schelpen opengaan. Schud de kookpot af en toe op. Doe een pollepel kookwater van de pasta bij de saus.

Snipper wat peterselie, kervel en bieslook. Meng het door de groenten en mosselen.

Giet de pasta af en meng met de saus.

Pasta met venkel, mosselen en pastis