Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst

Deze Italiaanse klassieker is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De pittige pasta met venkelworst en toetsen saffraan maken je wakker voor de start van de week! 

Ingrediënten

  • 4 venkelworst
  • olijfolie
  • 2 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 snuifje chiliflakes
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 500 g gnocchi sardi
  • 2 dopje saffraan
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout
  • enkele basilicumblaadjes
  • 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.

Duw het gehakt uit de venkelworsten, rol er kleine balletjes evan en bak deze in een pan met olie. 

Versnipper de sjalotten. Schep het vlees uit de pan en giet er opnieuw wat olie in. Stoof de sjalotten aan en voeg er een geplet teentje look aan toe. 

Breng de sjalotten op smaak met de chiliflakes, de tijm en rozemarijn. 

Kook de gnocchi sardi zoals vermeld staat op de verpakking. 

Voeg de dopjes saffraan en tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat mee bakken.

Schep de balletjes bij de groenten in de pan. 

Giet er de witte wijn bij, laat hem even inkoken en voeg er het blik gepelde tomaten aan toe. 

Breng de saus op een zacht vuurtje en laat ze even rustig pruttelen tot de pasta gaar is. Werk af met een snuifje zout. 

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en meng hem onder de tomatensaus. Voeg er wat vocht van de pasta aan toe om het geheel te laten blinken.

Werk het geheel af met enkele takjes basilicum, wat parmezaanschilfers en een klein scheutje olijfolie. 

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst