Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

Een origineel pastagerecht dat je moet geproefd hebben. De verschillende smaken zorgen voor een feest in de mond. Als je geen gekonfijte citroenen vindt, kan je deze makkelijk vervangen door wat citroenrasp. Origineel met een lekkere vis van bij ons!

Ingrediënten

  • 2 bakje troskerstomaat
  • 1 flinke snuif kristalsuiker
  • peper
  • grof zout
  • 1 scheut olijfolie
  • olijfolie
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 flinke snuif Provençaalse kruiden
  • 300 g doperwten
  • 600 g zeekat
  • 400 g chorizo
  • 500 g spaghetti
  • 2 sjalot
  • 0.5 rode chilipeper
  • 3 teentje look
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 1 dopje saffraan
  • enkele saffraandraadje
  • 0.5 citroen

Benodigdheden

  • Een grote pan of wok

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120°C. Breng een ruime kookpot gezouten water aan de kook. Laat een grillpan warm worden op het vuur.

Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een ovenplaat.

Breng ze op smaak met suiker, peper, zout, wat olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een flinke snuif Provençaalse kruiden.

Schuif de ovenplaat 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Dop de erwten. Houd er rekening mee dat de peulen ruim de helft van het gewicht uitmaken. Dus 600 g ongedopte erwten leveren doorgaans ongeveer 300 g groene bolletjes op.

Kook de erwten heel kort de ruime kookpot en schep ze vervolgens uit het kokende water. Laat ze uitlekken.

Breng de sepia op smaak met olijfolie, peper en grof zout.

Bak de sepia in de hete grillpan aan beide kanten. Leg er gewicht op om de vis mooi egaal te bakken. Doe vervolgens hetzelfde met de tentakels.

Snijd de vis in reepjes en zet aan de kant.

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan of wok.

Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete olijfolie.

Kook de pasta gaar in de ruime kookpot zoals vermeld staat op de verpakking.

Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Stoof de sjalotten aan in de pan bij de chorizo.

Snijd de chilipeper fijn en voeg ook deze toe aan de pan.

Pel de teentjes look en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg ze toe aan de pan.

Snipper de peterselie fijn en zet aan de kant.

Doe de reepjes sepia en de erwtjes bij de chorizo en de stovende groenten. Breng op smaak met een dopje saffraan en enkele saffraandraadjes. Meng het geheel onder elkaar.

Snijd de gekonfijte citroen in kwartjes. Verwijder het “vruchtvlees” en snijd de schil in hele fijne reepjes. Dit zal dienen als garnituur.

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg hem toe aan de pan. Doe er ook een soeplepel van het kookvocht bij. Meng de pasta onder de groenten, de chorizo en de sepia.

Kruid het geheel met grof zout, peper en een likje olijfolie.

Haal de gekonfijte kerstomaatjes uit de oven.

Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

Lepel een flinke portie pasta op een bord. Werk de pasta af met enkele gekonfijte tomaatjes en enkele gekonfijte citroenreepjes.

Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat