Pasta met pompoen en Oud Roeselare

Een zalige herfstpasta met pompoen, salie en oude kaas. De lichte, glanzende saus op basis van ingekookt kookvocht en gesmolten Oud Roeselare kaas komt uiteindelijk samen met de pasta en gebakken pompoen in dezelfde kookpot. Het resultaat? Een buitengewoon heerlijke en smeuïge pastaschotel die letterlijk in een-twee-drie klaar is.

Ingrediënten

  • 0.5 pompoen
  • 1 ajuin
  • 1 teen look
  • 2 blaadjes salie
  • peper
  • zout
  • 500 g pasta
  • een handvol walnoten
  • 100 g oude kaas in blok
  • enkele blaadjes rucola

Benodigdheden

  • een rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Halveer de pompoen en verwijder de pitjes met een lepel. Schil de pompoen en snijd in stukken.

Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokken.

Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.

Snijd de ui in stukken en bak ze mee met de stukken pompoen.

Pel en plet de look. Laat mee bakken.

Pluk de blaadjes salie en snijd ze fijn.

Kruid de groenten in de pan met peper, zout en de fijngesneden salie.

Doe een klein scheutje water bij de pompoen en laat verder garen.

Kook ondertussen ook de pasta gaar.

Snijd de walnoten grof en rooster ze in een droge pan. Hou ze apart. Maak daarna de pan schoon met een vel keukenpapier.

Verwarm nu in dezelfde pan een scheut olijfolie en een klont boter. Schep er een pollepel van het kookvocht van de pasta bij. Breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken.

Rasp ondertussen de kaas.

Giet de pasta af en doe ze bij het ingekookte kookvocht. Roer de geraspte kaas eronder tot ze helemaal gesmolten is.

Meng tenslotte de pompoenblokjes met de pasta en de saus.

Serveer de pasta met pompoen in een diep bord, strooi er wat rucolablaadjes over en werk af met de geroosterde walnoten. Smakelijk!

Pasta met pompoen en Oud Roeselare