Pasta met merguez, venkel en saffraan

Een simpele en snelle pasta is een immens populair en veelvoorkomend gerecht bij Dagelijkse kost. En ook deze topper met merguez, venkel en saffraan behoort nu tot dat lijstje. Zeker het proberen waard wanneer het al eens snel vooruit moet gaan!

Ingrediënten

  • 400 g merguez
  • 100 g Ventricina
  • 400 g rigatoni
  • 2 sjalot
  • 1 venkel
  • 2 teentjes look
  • 2 dopje saffraan
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 1 koffielepel chiliflakes
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele blaadjes laurier
  • 2 blikje tomatenblokjes
  • 100 g pecorino
  • enkele blaadjes basilicum

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pan. Duw het vlees van de worsten in balletjes in de hete olie en bak de balletjes in de hete olie. Schep de balletjes uit de pan. Snijd de salami in reepjes en bak de reepjes krokant in dezelfde pan.

Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar zoals vermeld staat op de verpakking.

Snijd de sjalotten in repen en stoof ze mee aan met de salami. Snijd de venkel in twee en verwijder het taaie hart. Snijd ze vervolgens in fijne repen en voeg ze toe aan de sjalotten en de salami. Laat de groenten even stoven, plet de look en voeg hem toe.

Voeg de saffraan en de tomatenpuree eraan toe en laat even meestoven. Bevochtig met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg er wat chiliflakes, een takje tijm, rozemarijn en een blaadje laurier aan toe.

Voeg de tomatenblokjes en een scheutje water eraan toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus even pruttelen en voeg de balletjes van merguez er weer aan toe. Kruid met wat zout.

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en meng hem onder de saus met een extra lepel van het kookvocht.

Werk de pasta af met wat Pecorino en wat verse basilicum.

Pasta met merguez, venkel en saffraan