Pasta met merguez, auberginepesto, kerstomaten en rucola

Een eenvoudige, smaakvolle en gezonde pasta, perfect om tijdens het hectische begin van het schooljaar op tafel te toveren!

Ingrediënten

  • 100 g pijnboompitten
  • 2 aubergine
  • 1 teentje look
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 bussel basilicum
  • 0.5 dl olijfolie
  • 600 g merguez
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • een halve citroen
  • 400 g penne
  • 2 sjalot
  • 1 bakje kerstomaten

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een scheut olie heet worden in een pan. Kleur de pijnboompitjes in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op wat keukenpapier.

Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze goudbruin in dezelfde pan. Kruid de aubergine met peper en zout. Snipper bij de aubergines nog een teentje look en wat rozemarijn.

Schep de helft van de pijnboompitten in de pot van de blender en voeg de basilicum eraan toe.

Schep de helft van de gebakken aubergine op een vel keukenpapier en laat even uitlekken. Schep de rest van de blokjes in de blender en voeg er de olijfolie aan toe.

Laat wat verse olie heet worden in de pan en knijp het vlees van de merguez in bolletjes in de olie. Bak de balletjes merguez in de pan goudbruin.

Snijd de parmezaan in kleine blokjes en doe ze in de pot van de blender. Voeg het sap van de citroen toe aan de pesto en mix alles glad. Voeg kruiding toe naar smaak.

Breng een pot water aan de kook en kook vervolgens de penne gaar in het kokend water.

Pel de sjalotten, snijd ze in halve maantjes en voeg ze toe aan de pan met merguez. Laat alles even bakken.

Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in twee of in vier.

Schep de gare pasta bij de sjalotten en de balletjes merguez en voeg er een goede soeplepel kookvocht bij. Meng alles eens goed onder elkaar en voeg de pesto eraan toe, gevolgd door de rest van de garnituur: de blokjes aubergine, de pijnboompitjes en de kerstomaatjes. Kruid bij naar smaak en werk af met wat extra parmezaan en basilicum.

Pasta met merguez, auberginepesto, kerstomaten en rucola