Pasta met kalfsvlees, champignons en spek

Een lekkere en snelle pasta, daar kan niemand toch aan weerstaan! Jeroen maakt een versie met heerlijke boschampignons of hanenkammetjes, spekjes en kalfsvlees.

Ingrediënten

  • een klont boter
  • 200 g gerookt spek
  • 600 g kalfslapje
  • 2 sjalot
  • 1 teentje look
  • 400 g boschampignon
  • 400 g linguine
  • 2 eetlepel graanmosterd
  • 200 g kruidenkaas
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een goede klont boter smelten in een grote pan. Snijd het spek in reepjes en bak het aan in de boter.

Snijd het kalfsvlees in blokjes en voeg ze toe aan het spek in de pan, kruid met peper en zout. Schep het gebakken vlees uit de pan als het gaar is en houd het apart.

Pel en versnipper de sjalot. Plet de look. Schep de champignons in dezelfde pan waar het vlees in gebakken is en voeg de look en de sjalot eraan toe.

Kook de pasta gaar in licht gezouten water.

Voeg het vlees weer toe aan de champignons. Voeg een lepel kookvocht van de pasta, de graanmosterd en de kruidenkaas toe en meng alles onder elkaar.

Giet de pasta af en meng hem onder de rest van de ingrediënten en snijd wat peterselie fijn voor de afwerking.

Werk af met wat platte peterselie en wat parmezaan.

Pasta met kalfsvlees, champignons en spek