Pasta met groene kool, shiitake en gehaktballetjes

Een eenvoudige Italiaanse pasta bomvol wintergroenten zoals shiitake en groene kool met kleine gehaktballen. Jeroen gebruikt in deze bereiding pici, een soort van dikke spaghettislierten, maar elke andere soort pasta werkt even goed. De lichte saus met Parmezaanse kaas brengt het geheel flink op smaak.

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 eigeel
  • 3 sjalot
  • 1 teen look
  • 2 tenen look
  • 2 koffielepel truffelpasta
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 500 g pasta
  • 200 g shiitake
  • boter
  • 0.5 groene kool
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • peper
  • nootmuskaat

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.

Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine en voeg een eigeel toe.

Snipper de sjalot zeer fijn en plet een klein teentje look. Doe ze bij het gehakt. Voeg ook de truffelpasta toe. Laat de keukenmachine alles goed mengen.

Doe terwijl de keukenmachine draait het paneermeel erbij. Kruid het gemengde gehakt tenslotte nog af met flink wat peper en zout.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.

Kook de pasta gaar.

Snijd de steeltjes van de shiitakes eraf en snijd ze daarna in reepjes. Smelt een klont boter in je grootste kookpot. Stoof de paddenstoelen aan.

 

Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en halveer hem. Snijd het witte stuk merg eruit en snipper de kool verder fijn. Stoof mee aan.

Snipper ook de sjalotten fijn en plet de tenen look. Doe ze samen met een scheut water bij de andere groenten en zet het deksel op de pot. Zet het vuur ietsje lager.

Rasp ondertussen de parmezaan fijn en doe de balletjes bij de groenten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schep een pollepel van het kookvocht bij de groenten en giet daarna de pasta af. Roer de pasta samen met de geraspte kaas onder de groenten totdat alles onder een laagje smeuïge saus zit.

Serveer de pasta in een diep bord met eventueel nog wat extra geraspte parmezaan erbij. Smakelijk!

Pasta met groene kool, shiitake en gehaktballetjes