Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.

Pel en snipper de knoflook. Plet de tenen met een mes en doe ze bij de sjalotten.

Snijd de venkelknollen fijn en doe ze bij de sjalotten. Laat ze even mee stoven.

Deglaceer de groenten met Ricard en witte wijn. Doe de tijm en laurier bij de groenten. Laat het vocht volledig inkoken.

TIP

De alcohol verdampt volledig. Je behoudt alleen de anijssmaak.

Kook intussen de macaroni gaar in gezouten water.

TIP

Kook de pasta 1 minuut minder lang als op de verpakking is aangegeven. Dan is hij perfect al dente.

Doe de room en de kruidenkaas bij de groenten. Kruid met peper, zout en steranijs. Laat verder garen onder deksel.

Snipper de dille.

Doe een lepel van het kookvocht van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en roer hem door de saus.

TIP

Het zetmeel in het kookwater laat de saus glanzen en geeft wat extra binding.

  Haal de tijm, laurier en steranijs uit de pasta.

Snijd de zalm in reepjes. 

Werk de pasta af met gesnipperde dille en reepjes gerookte zalm.

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

Heb je zin in comfortfood maar weinig tijd? Dan is deze snelle pasta waarin venkel en dille de hoofdrol spelen een aanrader.

Bereiding

Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.

Pel en snipper de knoflook. Plet de tenen met een mes en doe ze bij de sjalotten.

Snijd de venkelknollen fijn en doe ze bij de sjalotten. Laat ze even mee stoven.

Deglaceer de groenten met Ricard en witte wijn. Doe de tijm en laurier bij de groenten. Laat het vocht volledig inkoken.

TIP

De alcohol verdampt volledig. Je behoudt alleen de anijssmaak.

Kook intussen de macaroni gaar in gezouten water.

TIP

Kook de pasta 1 minuut minder lang als op de verpakking is aangegeven. Dan is hij perfect al dente.

Doe de room en de kruidenkaas bij de groenten. Kruid met peper, zout en steranijs. Laat verder garen onder deksel.

Snipper de dille.

Doe een lepel van het kookvocht van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en roer hem door de saus.

TIP

Het zetmeel in het kookwater laat de saus glanzen en geeft wat extra binding.

  Haal de tijm, laurier en steranijs uit de pasta.

Snijd de zalm in reepjes. 

Werk de pasta af met gesnipperde dille en reepjes gerookte zalm.

Dagelijkse Kost een.be