Pasta met gehakt, champignons en parmezaan

Deze snelle pasta met gehakt, champignons en Parmezaanse kaas is ideaal om klaar te maken op een doordeweekse avond. Dit gerecht is een fluitje van een cent en kan zelfs de kleinste onder ons op tafel toveren. Bovendien is het goedkoop dankzij de eenvoudige ingrediëntenlijst. Een win-win! 

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • zout
  • 1 flinke snuif gemalen venkelzaad
  • 1 snuif rozemarijn
  • 1 snuif salie
  • 1 snuifje cayennepeper
  • olijfolie
  • 2 bakje rotschampignon
  • 1 sjalot
  • 2 teentje look
  • 400 g spaghetti
  • peper
  • een klontje boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 snuif chiliflakes
  • 1 koffielepel truffelpasta
  • rucola

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een pan verwarmen op het vuur. Breng een ruime kookpot met gezouten water aan de kook voor de pasta.

Stort het gehakt in een mengkom en breng op smaak met het gemalen venkelzaad, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie en cayennepeper.

Plet het gehakt met een vork en meng de kruiden eronder.

Doe een likje olijfolie in de hete pan. Bak er het gehakt goudbruin in.

Snijd de champignons in stukken.

Haal het gebakken gehakt uit de pan en zet even aan de kant.

Doe een nieuw likje olijfolie in dezelfde pan en bak er de champignons in. Giet nog een extra likje olijfolie over de champignons.

Pel de sjalot en de teentjes look. Snijd de sjalot fijn en plet de teentjes look.

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Voeg de sjalot en de look toe aan de champignons. Kruid met zout en peper. 

Doe het gehakt opnieuw in de pan bij de champignons.

Zet een andere pan op het vuur met een klontje boter.

Giet er een pollepel van het kookvocht bij. Meng onder elkaar met een klopper.

Rasp er de Parmezaanse kaas bij en voeg er de chiliflakes aan toe. Meng onder elkaar.

Giet de gare pasta af en meng deze onder de saus. Zet het vuur af.

Voeg er de champignons met het gehakt en de truffelpasta aan toe.

Meng alles een laatste keer onder elkaar en serveer de pasta op een bord.

Werk de pasta af met de rucola.

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan