Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas

Jeroen gebruikt spaghetti afkomstig uit Gragnano, een streek onder Pompei in de provincie Napels. De spaghetti wordt gemaakt en gevormd door een bronzen, ruwe metaalsoort die de pasta eveneens een ruwe structuur geeft. Dit zorgt ervoor dat de pasta de saus beter kan opnemen. Ideaal voor dit pastagerecht met winterse groenten en kruidenkaas. 

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • een bakje Parijse champignons
  • 2 klont boter
  • 2 teentje look
  • 1 sjalot
  • 4 stengel selder
  • 500 g spaghetti
  • zout
  • peper
  • 1 flinke snuif salie
  • 1.5 citroen
  • enkele takjes platte peterselie
  • 400 g kruidenkaas
  • rucola
  • 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de knolselder in blokjes en kook ze gaar. Koel de blokjes nadien af en zet ze even aan de kant.

Zet een ruime pan met boter op het vuur. Snijd de champignons doormidden en stoof ze aan in de hete vetstof.

Pel en snijd een teentje look fijn, en voeg de look toe aan de champignons.

Pel en snipper de sjalot fijn. Voeg de sjalot toe aan de champignons, gevolgd door de stengels fijngesneden selder.

Blus de groenten met een scheut water en laat rustig verder stoven.

Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking in gezouten water.

Haal de groenten uit de pan en laat er een klont boter in smelten. Bak de blokjes knolselder in de boter en breng op smaak met peper, zout, salie en citroensap.

Pel en snijd een teentje look, rasp de zeste van de citroen en hak de platte peterselie fijn. Meng het geheel onder elkaar tot een gremolata.

Meng de rest van de groenten onder de knolselder in de pan.

Voeg er een soeplepel van het kookvocht aan toe met de kruidenkaas en een flinke snuif peper. Meng alles goed onder elkaar.

Doe er tenslotte de pasta bij en meng hem onder de saus. 

Serveer de pasta op een bord en werk hem af met de gremolata, enkele blaadjes rucola en enkele parmezaanschilfers.

Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas
  • © één 2021