Pasta met gamba’s, look en chili

Een snelle pasta met gebakken gamba’s, chili en look kan doorgaan voor een simpel maar heerlijk tussengerecht of zelfs een voorgerecht. Afwerken doet Jeroen met peterselie en panko. Dit smaakt naar meer!

Ingrediënten

  • 16 gamba
  • 100 g panko
  • enkele takken krulpeterselie
  • een beetje citroen
  • een halve sjalot
  • een flinke scheut olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • flinke scheut xeresazijn
  • flinke scheut witte wijn
  • flinke scheut water
  • 400 g spaghetti
  • een kwartje rode chilipeper
  • 3 teentjes look
  • klontje boter

Benodigdheden

  • Zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.

Snijd de sjalot grof en stoof in olijfolie aan samen met de pantsers en koppen van de gamba’s, tijm en de tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Blus tot slot met wat xeresazijn, witte wijn en water . Laat verder pruttelen op een zacht vuur.

Kook de pasta gaar.

Doe het baksel van de pantsers, kopjes, sjalot en tomatenpuree in de blender en mix fijn. Haal vervolgens de saus door een fijne zeef.

Snijd de gepelde gamba’s in stukken en bak ze kort aan. Voeg hier ook nog de fijngesneden chili en look aan toe. Kruid bij met wat zout en peper. Doe tot slot de gare pasta erbij met een klont boter en de gezeefde saus.

Serveren: doe de pasta in een diep bord en werk af met het mengsel van panko, peterselie, citroen en peper.

Pasta met gamba’s, look en chili