Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek

Een snelle pasta boordevol lekkere groenten, stukjes worst en spek. De ideale afsluiter van Dagelijkse Winterkost 2019.

Ingrediënten

  • 600 g chipolata
  • 400 g gerookt spek
  • 500 g pasta
  • 400 g oesterzwam
  • 1 teen look
  • 1 sjalot
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes salie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • een scheut water
  • cayennepeper
  • zout
  • 200 g kruidenkaas
  • 400 g spinazie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de worsten en het spek in stukjes en bak ze in olijfolie.

Kook de pasta gaar in gezouten water.

Controleer de oesterzwammen op onzuiverheden, scheur ze in stukken en doe ze bij het vlees in de pan. Rasp er een teentje look bij.

Snipper de sjalot fijn en laat meestoven.

Snijd de kruiden heel fijn en doe ze mee in de pan.

Voeg de tomatenblokjes, een flinke scheut water en de kruidenkaas toe. Roer goed. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Doe de spinazie bij de saus en laat garen. Voeg wat peper toe.

Giet de pasta af en doe ze bij de saus. Meng alles onder elkaar.

Serveer de pasta meteen. Smakelijk!

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek