Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

Deze pasta is een ware groentebom! Ideaal voor dagen wanneer je niet veel tijd hebt en toch een evenwichtige maaltijd op tafel wil toveren. Met tonijn in blik hou je bovendien je portemonnee in het oog.

Ingrediënten

  • 400 g rigatoni
  • 2 ajuin
  • 2 teentjes look
  • een halve chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 50 g ansjovis
  • 4 eetlepel kappertjes
  • 6 eetlepel zwarte olijven
  • 1 dl witte wijn
  • snuif Provençaalse kruiden
  • snuif paprikapoeder
  • 200 g mascarpone
  • 400 g tonijn
  • snuif gedroogde oregano
  • snuif cayennepeper
  • snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 bakje kerstomaten
  • 200 g spinazie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.

Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.

Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de champignons en de courgette fijn en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look.

Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat hem even meestoven. Meng er nog wat smaakmakers onder: fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de olijven.

Blus het geheel met de witte wijn (of water) en laat even doorkoken. Kruid de saus met Provençaalse kruiden en een snuif paprikapoeder.

Voor de smeuïgheid van de saus voeg je nog de mascarpone toe en meng dan alles goed onder elkaar.

Meng tot slot de blikjes tonijn eronder en breng de saus op smaak met gedroogde oregano, een snuif cayennepeper en gerookt paprikapoeder.

Snijd de kerstomaatjes in twee. Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken. Meng beiden onder de saus en laat ze nog wat warmte krijgen in de saus.

Schep wat pasta op een bord en schep er een flinke lepel groentesaus met tonijn over.

Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone