Pasta met champignons, selder, andijvie en truffelpasta

De perfecte pasta met veel groenten, volle smaken en een romige saus. Ideaal comfort food op een herfstachtige dag.

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 2 tenen look
  • 1 ajuin
  • 6 stengels bleekselder
  • 1 andijvie
  • 80 g bloem
  • 60 g boter
  • 8 dl melk
  • 500 g pasta
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 200 g Gruyère kaas
  • 1 eetlepel truffelpasta
  • 0.5 bussel peterselie
  • 1 citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een vergiet
  • een rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verhit een klont boter in een hoge pan.

Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Bak ze in de hete boter.

Pel en plet de look en voeg ze toe aan de champignons.

Snipper de ui en de bleekselder fijn en stoof ze mee aan.

Snijd de andijvie fijn en voeg ze ook toe aan de pan.

Voeg een scheutje water toe aan de groenten en laat alles stoven onder een deksel.

Zet een tweede pot op het vuur en meng de boter met de bloem tot een roux. Giet er de melk bij en blijf geduldig roeren tot de saus begint te dikken.

Laat de gestoofde groenten uitlekken in een vergiet en vang het kookvocht op. Voeg het vocht toe aan de bechamelsaus.

Kook de pasta gaar in een pot met gezouten water.

Kruid de saus met peper, zout en wat nootmuskaat.

Meng de gemalen kaas en de truffelpasta onder de bechamelsaus.

Meng de groenten, de pasta en de truffelkaassaus onder elkaar.

Serveer de pasta met wat fijngesneden peterselie, zeste van citroen en geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta met champignons, selder, andijvie en truffelpasta