Pasta met champignons en kip

Jeroen maakte deze snelle pasta al eens klaar voor de hele ploeg na een lange werkdag. Dat viel zo in de smaak dat het recept een plaatsje op deze website verdiende. Zeg nu zelf, een romige tomatensaus met stukjes spek en kip… Dat kan niet anders dan lekker zijn!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 300 g gerookt spek
  • 600 g kipfilet
  • een snuif kippenkruiden
  • 500 g penne
  • 2 ajuin
  • 200 g oesterzwam
  • 200 g kastanjechampignon
  • een scheutje lookolie
  • 0.5 rode chilipeper
  • een snuif oregano
  • een snuif Provençaalse kruiden
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • een scheutje water
  • 1 dl room
  • sriracha
  • 1 tros kerstomaten
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • 50 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een rasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm een grote pot met gezouten water voor de pasta.

Zet een hoge pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.

Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olijfolie.

Snijd ook de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak ze mee in de pan.

Kook de pasta gaar.

Snipper de ajuinen fijn. Maak de champignons en oesterzwammen schoon en snijd ze grof.

Schep het vlees uit de pan en hou even apart. Bak de champignons en oesterzwammen samen met de ajuin en een scheutje lookolie in de pan.

Snijd de chilipeper fijn en voeg toe. Kruid met een snuif oregano en Provençaalse kruiden.

Voeg de tomatenpuree toe en laat mee bakken.

Doe de kip en het spek terug in de pan.

Deglaceer met een scheut witte wijn.

Voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe.

Werk af met een scheut room en eventueel een toefje sriracha.

Halveer de kerstomaten en hak de peterselie fijn. Voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus.

Serveer de pasta met een flinke schep tomatenroomsaus en rasp er nog een beetje Parmezaan over. Smakelijk!

Pasta met champignons en kip
  • © één 2021