Pasta met boerenkool en venkelballetjes

Een simpele, smeuïge pasta boordevol lekkers. De saus bestaat uit drie kazen gecombineerd met boerenkool, die het een prachtige groene tint geeft. De venkelballetjes maken dit pastagerecht helemaal af. 

Ingrediënten

  • 1 boerenkool
  • zout
  • een snuifje bicarbonaat
  • 600 g varkensgehakt
  • 1 ei
  • 1 flinke snuif venkelzaad
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • 2 scheut olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g ricotta
  • 150 g geitenkaas
  • 500 g spaghetti
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • enkele parmezaanschilfers

Benodigdheden

  • Een blender
  • een keukenmachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.

Breng een grote pot flink water met zout en een snuifje bicarbonaat aan de kook. Kook er de bladeren boerenkool in plat.

Doe het gehakt in de pot van de keukenmachine en voeg het ei en een flinke snuif gemalen venkelzaad aan toe. Laat de keukenmachine al een eerste keer draaien.

Voeg er vervolgens het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout indien nodig.

Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de pan.

Doe de parmezaan, de ricotta en de verse geitenkaas in de pot van de blender.

Haal de bladeren gare boerenkool uit het kokende water. Kook er vervolgens de pasta in gaar volgens de verpakking. 

Doe een deel van de boerenkool in de blender met de kaas. Doe er een soeplepel van het kookvocht bij. Voeg er tenslotte het teentje look aan toe en mix fijn tot een smeuïge saus.

Snijd de rest van de kool fijn.

Haal de balletjes uit de pan, verwijder en ververs de olie.

Snijd een sjalot grof en stoof ze aan in de pan met de boerenkool. Doe er de balletjes opnieuw bij.

Giet de pasta af wanneer hij klaar is en doe hem in de pan. Voeg er een soeplepel kookvocht aan toe.

Voeg er de groene saus van de boerenkool met de drie kazen aan toe, meng het geheel onder elkaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.

Serveer de pasta op een bord en werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas.

Pasta met boerenkool en venkelballetjes