Pasta met asperges

Het seizoen van de asperges is opnieuw aangebroken! Jeroen gaat meteen aan de slag met de eerste lading van ‘het witte goud’. Hij maakt een pastagerecht klaar geïnspireerd op de klassieke asperges à la flamande.

Ingrediënten

  • zout
  • azijn
  • 1 kg witte asperges
  • 2 klont boter
  • 400 g spaghetti
  • peper
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 4 ei
  • 1 flinke snuif nootmuskaat
  • 0.5 bussel krulpeterselie

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een kookpot met gezouten water aan de kook. Zet ook een andere kookpot met water en azijn op het vuur.

Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.

Breek vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af en snijd de asperges verder in stukken.

Zet een pan met een klont boter en olijfolie op het vuur. 

Kook de pasta gaar in de kookpot met gezouten water.

Stoof de asperges aan in de hete vetstof en kruid ze met peper en zout.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Pocheer de eieren in de kookpot met water en azijn. 

Voeg extra boter toe aan de asperges, gevolgd door een soeplepel van het kookvocht van de pasta en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng de asperges verder op smaak met een flinke snuif nootmuskaat, peper en zout.

Doe de pasta erbij als hij gaar is met wat extra kookvocht van de pasta.

Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de pasta met asperges.

Serveer de pasta met asperges in een diep bord. Werk het pastagerecht af met de eitjes en een extra snuifje zout en peper.

Pasta met asperges