Pasta fazool

Geïnspireerd door het liedje “That’s Amore” van Dean Martin, maakt Jeroen pasta fazool klaar. Een soort Zuid-Italiaanse soep met pasta en boontjes. Heerlijk om van te smullen na een lange winterse wandeling. 

Ingrediënten

  • 200 g cannelliniboon
  • 5 wortel
  • 4 ajuin
  • 8 stengel selder
  • 2 liter water
  • 1 kg varkensschenkel
  • enkele jeneverbessen
  • enkele kruidnagels
  • olijfolie
  • 3 koffielepel tomatenpuree
  • 2 blikje gepelde tomaten
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadje
  • een takje rozemarijn
  • 400 g tubetti
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • enkele blaadjes oregano
  • 120 g parmezaanschilfers

Benodigdheden

  • een ruime casserole of kookpot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de bonen een nacht weken. 

Pel de uien en schil de wortelen. Spoel de selder onder koud water.

Snijd de groenten in grote stukken en zet ze op in een kookpot met het water.

Voeg de varkensschenkels, de jeneverbessen en de kruidnagels eraan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes koken, tot het vlees zacht is.

Zet een ruime casserole met een scheut olijfolie op het vuur. 

Pel en snijd de uien fijn. Stoof ze aan in de hete olie. 

Snijd de stengels selder fijn. Schil de wortel en snijd ook deze fijn. Voeg de groenten toe aan de stovende ui.

Pel en plet de look en voeg hem toe aan de stovende groenten.

Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken.

Blus het geheel met de gepelde tomaten.

Voeg er de geweekte boontjes aan toe.

Giet 3 soeplepels van de bouillon door een zeefje. Breng de soep aan de kook.

Pluk het vlees van de varkensschenkels en houd het vlees even apart.

Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn. Voeg deze toe aan de soep.

Voeg de pasta toe aan de soep en kook hem net gaar.

Doe het varkensvlees in de soep als de pasta gaar is.

Giet wat van de soep in een kommetje en werk af met enkele pluksels platte peterselie, verse oregano en schilfers Parmezaanse kaas.

Pasta fazool