Pasta carbonara met prei

De klassieke pasta carbonara met een knipoog. Zonder room uiteraard, maar wél met krokant gebakken spek, prei en een gepocheerd eitje.

Ingrediënten

  • boter
  • peper
  • zout
  • 3 stronken prei
  • 400 g spaghetti
  • 200 g spek
  • olijfolie
  • 4 ei
  • natuurazijn
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • een garde

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Smelt een klont boter in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en zout.

Spoel de prei. Snijd elke stam eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.

Snijd de stronken prei in drie gelijke stukken. Snijd ze vervolgens in julienne.

Stoof of braiseer de reepjes prei in de boter onder deksel.

Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd het zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het krokant in een pan met een scheut olijfolie.

Pocheer de eieren volgens dit stappenplan.

Laat de gebakken spekjes uitlekken.

Giet de spaghetti af en schep de slierten bij de gestoofde prei. Voeg enkele pollepels kookvocht toe.

Smelt er de Parmezaanse kaas onder. Kruid met zwarte peper.

Schep in ieders (diep) bord een portie pasta met prei. Serveer er een gepocheerd eitje bovenop. Werk af met wat krokant gebakken spekjes.

Pasta carbonara met prei