Pasta carbonara met asperges en verse erwtjes

Sus en Roos krijgen elke dinsdagavond alle kleinkinderen op bezoek. Als je kookt voor 25 man moet je het slim aanpakken. Jeroen maakt daarom een echte Italiaanse klassieker in een zomerse versie: pasta carbonara met asperges en verse erwtjes. Zeg nu zelf, zo'n bord smeuïge pasta is toch onweerstaanbaar?  

De ingrediënten van dit recept zijn specifiek berekend voor een groep van 25 personen.

Ingrediënten

  • 6 kg doperwten
  • 30 witte asperges
  • 1 kg ajuin
  • 4 teentjes look
  • 1.5 kg gerookt spek
  • 2.5 kg spaghetti
  • 1 kg Parmezaanse kaas
  • 20 ei
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 2 bussels platte peterselie

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • een vergiet
  • een rasp
  • een pollepel
  • een garde

Partners

Bereiding

Bereiding

Dop de erwtjes.

Schil de asperges en snijd ze in stukjes.

Pel de uien en snijd ze in fijne lamellen. Pel en plet de look.

Verhit wat vetstof in een grote pan, snijd het spek in reepjes en bak het krokant in de hete vetstof.

Verhit een klontje boter in een hoge pot en stoof de uien en de look erin aan.

Voeg de asperges en de erwtjes eraan toe en stoof ze even mee aan. Voeg tenslotte ook de gebakken spekjes toe.

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net beetgaar.

Meng de dooiers met de geraspte parmezaan en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en meng hem samen met enkele pollepels kookvocht onder de groenten en het spek.

Draai het vuur onder de pasta uit en voeg het eimengsel met de parmezaan toe.

Meng alles grondig onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de platte peterselie onder koud water, pluk de blaadjes en snijd ze grof. Werk de pasta af met de plette peterselie en serveer.

Pasta carbonara met asperges en verse erwtjes