Vandaag bereidt Jeroen comfortfood dat iedereen lust: een ovenschotel met pasta, bolognesesaus en kaassaus.

Ingrediënten

  • 0 olijfolie
  • 600 g gemengd gehakt
  • 2 ajuin
  • 0.5 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 0 een takje salie
  • 0 een takje rozemarijn
  • 0 enkele takjes tijm
  • 0 gedroogde oregano
  • 0 paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes
  • 5 dl passata
  • 400 g penne
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 7 dl melk
  • 100 g Emmentaler
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 nootmuskaat
  • 0 limoensap

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De bolognesesaus

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.

Bak het gehakt in de olie.

Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.

Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.

Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.

Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.

Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.

Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.

Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.

De kaassaus

Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.

Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.

Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.

Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.

Afwerken en serveren

Verwarm de ovengrill.

Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.

Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.

Gratineer onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op komt.