Pasta alla Siciliana

Met deze pasta voor je neus waan je je heel even in het prachtige Sicilië. Lekker, boordevol groenten en snel klaar!

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • olijfolie
  • 2 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 500 g rigatoni
  • 1 rode paprika
  • 1 puntpaprika
  • 0.5 courgette
  • 0.5 chilipeper
  • 1 eetlepel suiker
  • een scheutje balsamicoazijn
  • 2 eetlepel zwarte olijven
  • 2 eetlepel kappertjes
  • oregano
  • zout
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 60 g pecorino
  • enkele blaadjes basilicum

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • een rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan en bak er de aubergineblokjes in.

Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn. Stoof deze smaakmakers mee aan.

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de aubergine.

Schil de puntpaprika en snijd hem grof. Snijd ook de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan.

Snijd de chilipeper in fijne rondjes. Doe ze mee in de pan.

Strooi een beetje suiker over de groenten, en voor de zure toets: een scheutje balsamicoazijn. Laat even stoven.

Schep er de olijven en kappertjes bij. Breng verder op smaak met een snuif oregano en zout.

Giet er de tomatenblokjes bij en laat even meebakken. Spoel de blikjes uit met wat water en giet het bij de saus.

Laat verder garen onder deksel.

Scheur de mozzarella in stukken.

Giet de pasta af. Serveer de rigatoni in diepe borden. Schep er de rijkelijke groentesaus over.

Werk elk pastabord af met stukjes mozzarella, geraspte pecorino en enkele blaadjes basilicum. Druppel er eventueel nog wat goede olijfolie over voor een perfect resultaat.

Pasta alla Siciliana