Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een ovenschaal

Bereiding

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal eventueel al in de oven zodat ze wat opwarmt.

Smelt een klontje boter in een pan.

Kruid de parelhoenfilets met peper en zout.

Schroei de filets rondom dicht in de boter. Leg ze in de verwarmde ovenschaal en laat ze ongeveer 6 minuten verder garen in de oven.

Pel en snipper de sjalot. Stoof aan in de pan waarin de parelhoen gebakken werd.

Blus met een scheut witte wijn en laat droogkoken. Doe er tijm en laurier bij.

Doe de kippenbouillon (of wat water) en de pickles in de pan. Laat wat inkoken. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout. Houd warm op een laag vuur.

Spoel de augurken.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.

Haal de parelhoen uit de oven. Draai de filets om en laat ze even rusten.

Snijd de aardappelen in plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill de aardappelen in de hete grillpan.

Laat een tweede grillpan heet worden.

Sprenkel wat olijfolie over de augurken en kruid met peper en zout. Grill de augurken in de tweede grillpan.

Spoel de waterkers en breng op smaak met een likje appelazijn, wat olijfolie, peper en zout.

Roer een klontje boter door de saus.

Serveer de parelhoen met Crosse & Blackwell-saus, gegrilde aardappelen, gegrilde augurken en waterkers.

4 personen

50 minuten

Benodigdheden:

een ovenschaal

Ingrediënten

Parelhoen ‘crosse & blackwell’ met gegrilde aardappel en augurk

Crosse & Blackwell-saus is een saus op basis van pickles en room. Ze past perfect bij parelhoen. Jeroen maakt er gegrilde augurkjes en een eenvoudige waterkerssalade bij.

Bereiding

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal eventueel al in de oven zodat ze wat opwarmt.

Smelt een klontje boter in een pan.

Kruid de parelhoenfilets met peper en zout.

Schroei de filets rondom dicht in de boter. Leg ze in de verwarmde ovenschaal en laat ze ongeveer 6 minuten verder garen in de oven.

Pel en snipper de sjalot. Stoof aan in de pan waarin de parelhoen gebakken werd.

Blus met een scheut witte wijn en laat droogkoken. Doe er tijm en laurier bij.

Doe de kippenbouillon (of wat water) en de pickles in de pan. Laat wat inkoken. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout. Houd warm op een laag vuur.

Spoel de augurken.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.

Haal de parelhoen uit de oven. Draai de filets om en laat ze even rusten.

Snijd de aardappelen in plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill de aardappelen in de hete grillpan.

Laat een tweede grillpan heet worden.

Sprenkel wat olijfolie over de augurken en kruid met peper en zout. Grill de augurken in de tweede grillpan.

Spoel de waterkers en breng op smaak met een likje appelazijn, wat olijfolie, peper en zout.

Roer een klontje boter door de saus.

Serveer de parelhoen met Crosse & Blackwell-saus, gegrilde aardappelen, gegrilde augurken en waterkers.

Dagelijkse Kost een.be