Paprika's gevuld met Griekse rijst en feta

Orzo ziet eruit als rijst, maar het is Griekse pasta. Jeroen mengt het met aubergine, olijven en feta en vult er halve paprika’s mee. Een vegetarisch gerecht dat je perfect van tevoren kan klaarmaken.

Ingrediënten

  • 400 g Griekse pasta
  • olijfolie
  • 2 aubergine
  • sjalot
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • Provençaalse kruiden
  • 200 g olijven
  • 2 paprika
  • 200 g feta
  • 50 g panko
  • 10 augurk
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 0.5 bussel peterselie
  • enkele takjes dragon
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel mosterd
  • 0.5 citroen

Benodigdheden

  • een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De gevulde paprika's

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Kook de Griekse pasta op ongeveer 14 minuten gaar in gezouten water.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan.

Schil de aubergines en snijd ze in blokjes. Bak ze in de olie.

Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan met de aubergine.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de pulp met de rest van de groenten.

Kruid goed met zout, peper en een snuif Provençaalse kruiden.

Hak de olijven grof. Meng ze door de groenten.

Giet de pasta af en koel onder koud stromend water om de garing te stoppen.

Giet eventueel wat olie uit de pan met groenten. Meng de rijst door de groenten en kruid eventueel wat bij met peper.

Halveer de paprika’s maar laat het steeltje zitten. Verwijder de zaadjes. Snijd eventueel een klein beetje van de onderkant zodat ze blijven staan.

Verbrokkel de helft van de feta en meng met de panko, een scheutje olijfolie en wat peper.

Meng de rest van de feta door de groenten.

Vul de halve paprika’s met het groente-pastamengsel. Leg er de feta met panko op en sprenkel er een beetje olijfolie over.

Zet de gevulde paprika’s in een ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. De paprika’s moeten ook gaar zijn.

De salsa verde

Doe de augurken, kappertjes, peterselie en dragon in de blender. Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe.

Kruid met peper en zout. Doe er de mosterd en wat citroensap bij.

Mix tot salsa verde.

Afwerken en serveren

Serveer de gevulde paprika’s met de salsa verde.

Paprika's gevuld met Griekse rijst en feta