Pappa al pomodoro met chili en burrata

Een authentieke Italiaanse broodsoep die je perfect als zomers voorgerecht kan serveren. Met pure producten zoals tomaten, lekker brood en verse burrata heb je in geen tijd iets fantastisch op tafel staan!

Ingrediënten

  • 1.5 kg tomaat
  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 ajuin
  • 4 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 4 dl passata
  • 250 g zuurdesembrood
  • 2 stuk burrata
  • enkele druppels balsamico
  • enkele takjes basilicum

Benodigdheden

  • Blender

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Houd ze voorlopig nog even apart.

kookvraag Emonderen

Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien en de look fijn en stoof ze aan in de olie. Doe hetzelfde met de chilipeper en voeg hem toe.

Pel de tomaten, snijd ze in 4, haal de zaadlijsten eruit en doe die zaadlijsten apart in een kom.

Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ze toe aan de ui en de look.

Doe de zaadlijsten met de passata in de pot van de blender en mix ze fijn. Giet de verse passata door een zeefje bij de stovende tomaten. Laat de stevige soep of pap een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.

Snijd het brood in blokjes en voeg alles toe aan de pap. Meng alles eens goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Het geheel nog even laten pruttelen en laat de pap afkoelen.

Schep de koude pap in een diepe schaal en leg de burrata in het midden. Sprenkel er wat balsamico en wat fijne olijfolie over. Werk de burrata en de pap af met wat grof zout, wat snippers chilipeper en enkele takjes basilicum.

Pappa al pomodoro met chili en burrata