Panna cotta van yoghurt met verse ananas en amandel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk "gekookte room" betekent. Jeroen maakt er een lichtere versie van op basis van frisse yoghurt. In combinatie met amandelen en een verse ananassalade bekom je een smakelijk dessertje.

Ingrediënten

  • 2 blaadje gelatine
  • 3 eetlepel amaretto
  • 200 milliliter room
  • 200 milliliter yoghurt
  • 6 eetlepel honing
  • 1 vanillestokje
  • 0.5 ananas
  • 1 koffielepel gember
  • munt

Benodigdheden

  • glazen om het dessert in te serveren

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De panna cotta

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verwarm de amaretto in een pannetje op laag vuur en los de gelatine hierin op. (Als je geen alcoholische drank wil gebruiken, los de gelatine dan op in heet water.)

Neem een ruime mengkom en roer hierin de room, de yoghurt en de honing door mekaar.

Snijd de vanillestok(ken) overlangs door en schraap er met een mesje de zwarte zaadjes uit. Voeg deze ook toe aan het mengsel. Roer nu de opgeloste gelatine erdoor.

Zodra je een glad en egaal mengsel hebt, verdeel je het over de glazen waarin je het dessert wil serveren.

Giet de panna cotta in glazen en laat ze 4 uur opstijven in de koelkast. (Vul max. 2/3 van elk glas met de panna cotta.)

De ananassalade

Schil de ananas en verwijder ook de bruine puntjes in het vruchtvlees. (Een broodmes is ideaal om een ananas mee te schillen.) Snij de ananas in schijven en vervolgens in heel fijne stukjes (brunoise). Let op: het taaie hart van de vrucht gebruik je niet.

Rasp de verse gember en hak de munt fijn. Meng beide onder de fijne stukjes ananas.

Strooi de amanadelschilfers in een vuurvast schaaltje en laat de nootjes even kleuren onder de grill van je oven (5 à 7 minuten). Schud af en toe eens op, zodat de schilfers enkel even roosteren, en niet verbranden. (Je kan de amandelschilfers ook aankleuren in een antikleefpan op een matig vuur.)

De afwerking

Haal de opgesteven panna cotta uit de koelkast, en schep in elk glas een portie ananassalade. Strooi wat geroosterde amandelschilfers over elk dessertje.

Panna cotta van yoghurt met verse ananas en amandel