Panna cotta van geitenkaas met salade van rode biet en waterkers

Je kent panna cotta misschien als dessert, maar door het te combineren met geitenkaas en gemarineerde rode biet, wordt het een lekker gezond voorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 75 cl water
  • 15 cl rode wijnazijn
  • 2 steranijsje
  • laurier
  • tijm
  • zout
  • 1 eetlepel roze peper
  • 4 rode biet
  • 2 sjalot
  • een handvol augurken
  • 1 bussel peterselie
  • 2 koffielepels kappertjes
  • een scheutje Tabasco
  • een scheutje Worcestershiresaus
  • frambozenazijn
  • olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 dl room
  • 200 g geitenkaas
  • 1 dl yoghurt
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • peper
  • zout
  • 1 bussel waterkers
  • olijfolie
  • 6 walnoten

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De salade van rode biet

Breng de rode wijn met het water en de rode wijnazijn aan de kook. Doe er de steranijs, laurier, tijm en zout bij. Kneus de roze peper en doe het ook bij het kookvocht.

Was de bieten en kook ze ongeveer 45 minuten in de marinade. Maak intussen de panna cotta klaar.

Laat de bieten volledig afkoelen in het kookvocht.

Pel en snipper de sjalotten. Snijd de augurken fijn. Snipper de peterselie. Meng de sjalotten met de augurken en de peterselie.

Schil de afgekoelde rode bieten en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten. Voeg er de kappertjes aan toe en breng op smaak met tabasco, Worcestershiresaus, een scheutje frambozenazijn en een likje olijfolie. Schep alles goed door elkaar tot een frisse salsa.

De panna cotta

 

Week de gelatine in koud water.  Je kan ook Agar agar gebruiken als vegetarisch alternatief.  Los de Agar agar op in de koude room.

Verwarm de room in een steelpan op het vuur.

Meng de geitenkaas met de yoghurt en de mierikswortelpasta. Kruid met peper en zout.

Los de geweekte gelatine op in de warme room.  Voeg de warme room toe aan het geitenkaasmengsel.   Giet het mengsel in vormpjes en laat 1 tot 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

Breng water aan de kook. Dompel de vormpjes even in het hete water zodat de panna cotta gemakkelijk loskomt. Stort de panna cotta’s uit op borden.

Hak de walnoten grof. Serveer de panna cotta met de salade van rode biet. Leg er enkele plukken waterkers bij. Werk af met verkruimelde walnoten en een likje olijfolie.

Panna cotta van geitenkaas met salade van rode biet en waterkers