Panna cotta van framboos met kletskoppen

Dat kletskoppen niet enkel thuishoren bij een tas thee, toont Jeroen nog maar eens met dit heerlijke dessert. Hij combineert de krokante en flinterdunne koekjes met een frisse panna cotta van framboos.

Ingrediënten

  • 400 g diepvriesframbozen
  • 1 limoen
  • 4 eetlepel kristalsuiker
  • 2 blaadje gelatine
  • 1 dl melk
  • 3 dl room
  • 100 g boter
  • 50 g ahornsiroop
  • 100 g bruine suiker
  • een snuifje zout
  • een snuifje kaneel
  • 1 koffielepel maïzena
  • enkele pistachenoten

Benodigdheden

  • een bakplaat
  • bakpapier
  • een mixer
  • aluminiumpotjes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De panna cotta

Verwarm de diepgevroren frambozen, het sap van de limoen en de suiker op een zacht vuur gedurende 10 minuten.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Meet de juiste hoeveelheid melk en room af. Giet de room en de melk in een pannetje en zet op het vuur.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.

Voeg er vervolgens de suiker aan toe en laat verder opwarmen.

Neem de coulis van het vuur en giet het in een maatbeker. Mix de coulis glad en giet het door de zeef.

Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme room en melk en doe er vervolgens 2 dl van de gezeefde frambozencoulis bij. Bewaar de rest van de coulis voor de afwerking.

Meng het geheel goed onder elkaar en verdeel het beslag over de potjes. Laat de potjes vervolgens minstens 4 uur opstijven in de koelkast. 

De kletskoppen

Verwarm de oven voor op 175°C.

Smelt de boter in een steelpannetje.

Doe er de ahornsiroop, de bruine suiker, een snuifje zout, een snuifje kaneel en de maïzena bij en meng het geheel goed onder elkaar.

Stort het beslag uit op een bakplaat met een vel bakpapier. Zet de bakplaat gedurende 5 - 10 minuten in de oven. Laat vervolgens even uitharden en afkoelen.

Serveren

Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Houd de borden klaar.

Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.

Lepel er wat van de frambozencoulis en enkele verse frambozen bij. Breek stukken van de koek van kletskoppen en schik ze op de panna cotta. Werk af met enkele fijngesneden pistachenootjes.

Panna cotta van framboos met kletskoppen