Panna cotta is gekookte room die je bindt met gelatine en laat opstijven. Jeroen voegt er advocaat aan toe voor meer smaak en serveert het dessert met bananen en chocolade. Een plezierige variatie op de klassieke bananensplit.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 dl advocaat
  • 1 dl melk
  • 100 g chocolade
  • 0 een klontje boter
  • 1 dopje rum
  • 2 banaan
  • 4 koffielepels bresiliennenootjes

Benodigdheden

  • panna cotta vormpjes (of kommetjes)

Partners

Bereiding

De panna cotta

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verwarm de room met de melk op het vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk met room. Laat trekken.

Doe de suiker bij de warme melk met room.

Knijp de blaadjes gelatine uit.

Haal de vanillepeul uit de pan. Los de gelatine op in de warme room met melk.

Giet het mengsel bij de advocaat en roer om. Laat de advocaat niet mee koken.

Verdeel de panna cotta over potjes. Laat opstijven in de koelkast.

De chocoladesaus

Verwarm de melk in een steelpan.

Breek de chocolade in stukken en smelt in de melk. Doe er een klein klontje boter en een dopje rum bij.

Afwerken en serveren

Snijd de bananen in dunne plakjes en verdeel ze over borden.

Vul een kom met heet water. Dompel er de onderkant van de potjes panna cotta kort in en draai ze om op de plakjes banaan.

Werk af met warme chocoladesaus en bresiliennenootjes.