Paccheri met zalm en venkel

Paccheri is een pastasoort die afkomstig is uit Campania, bekend van de steden Amalfi en Napels. Het gaat om grote dikke buisjes, een soort grote penne. Daarbij komen er twee smaken die perfect samen passen: zalm en venkel. Een heerlijke en snelle pasta: wie zegt daar nu neen tegen?

Ingrediënten

  • 400 g paccheri
  • scheut olijfolie
  • 1 venkel
  • 2 sjalot
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 steranijsje
  • scheutje pastis
  • 2 dl witte wijn
  • een halve chilipeper
  • 4 eetlepel zwarte olijven
  • 2 teentjes look
  • 6 ansjovisfilets
  • 600 g zalm
  • 2 bakje kerstomaten
  • enkele takken basilicum
  • 1 bussel rucola

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.

Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de venkel in repen en bak ze in de olie. Snijd de sjalotten grof en voeg ze toe aan de venkel. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meebakken.

Voeg aan de gestoofde venkel een steranijsje toe en blus met een scheutje pastis. Laat even droogkoken.

Blus met de witte wijn en een soeplepel kookvocht van de pasta en zet het vuur lager. Voeg nu nog enkele smaakmakers toe aan de saus: fijngesneden chilipeper, ontpitte olijven, geraspte look en fijngesneden ansjovis.

Snijd de zalm in grote stukken. Laat wat olie heet worden in een andere pan, kruid de vis met peper en zout en bak de stukken goudbruin.

Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de saus.

Giet de pasta af en meng hem onder de saus.

Meng fijngesneden basilicum met wat rucola en voeg dit toe aan de saus. Meng nu alles goed onder elkaar.

Schep wat van de pasta op een bord en werk af met de blokjes zalm.

Paccheri met zalm en venkel