Dit is het perfecte gerecht als je jezelf op korte tijd wilt overtreffen in de keuken. Jeroen serveert de populaire Italiaanse aardappelkussentjes met een rijke groentesaus van tomaat en courgette.

Ingrediënten

  • 0 olijfolie
  • 3 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 takje rozemarijn
  • 0 enkele takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 gedroogde oregano
  • 0 gerookt paprikapoeder
  • 0 salie
  • 500 g gnocchi
  • 0 boter
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g pecorino
  • 0 enkele blaadjes basilicum

Benodigdheden

  • een zeef
  • een kaasrasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op het vuur.

Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de ui en de knoflook in de olie.

Snijd de courgette in grove stukken en laat mee aanstoven.

Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot.

Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.

Giet er ook een scheutje witte wijn bij en laat droogkoken.

Doe er de tomatenblokjes bij en een scheutje water.

Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met een snuif oregano, gerookt paprikapoeder en salie. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.

Kook de gnocchi gaar in gezouten water. De deegkussentjes zijn klaar als ze komen bovendrijven.

Smelt een klontje boter in een pan op het vuur.

Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Bak ze kort in de boter.

Vis het bouquet garni uit de saus.

Verdeel de gnocchi over de borden. Lepel er wat tomaten-courgettesaus over.

Snijd de bol mozzarella in schijfjes. Leg op de gnocchi en saus. Rasp er de pecorino bij.

Schuif de borden in de oven en laat kort gratineren onder de grill.

Serveer de gnocchi en werk af met enkele blaadjes basilicum.