Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta

Een orzo-risotto verschilt niet zoveel van een gewone risottobereiding, enkel het hoofdingrediënt is wezenlijk anders: Griekse pasta (Orzo) in plaats van (risotto)rijst. Dit topgerecht behoudt wel de heerlijk volle smaak van risotto. In combinatie met tomaat, feta en gebakken venkelworst (salsiccia), straalt dit gerecht gewoon vakantie uit!

Ingrediënten

  • 2 sjalot
  • 1 teentje look
  • 200 g orzo
  • een scheut olijfolie
  • 1 courgette
  • 3 koffielepel tomatenpuree
  • 4 dl groentebouillon
  • enkele takjes oregano
  • enkele blaadjes oregano
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 bakje kerstomaten
  • scheutje balsamico
  • een klontje boter
  • een klont boter
  • 4 salsiccia
  • een halve citroen
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 100 g feta

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de Orzo eraan toe en laat hem even meestoven.

Snijd de courgette in hele dunne plakken met behulp van de mandoline, maar hou de binnenkant nog heel. Doe de plakjes courgette in een kommetje.

Snijd de binnenkant van de courgette in fijne brunoise en voeg de blokjes toe aan de Griekse pasta. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meestoven.

Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout. Snipper wat verse oregano fijn, voeg wat laurier toe, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Laat de Orzo 10 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.

Snijd de kerstomaatjes in kleine trosjes en leg ze in een ovenschaaltje. Sprenkel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met peper en zout en schuif de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat een klontje boter smelten in een pan. Knijp het vlees uit de venkelworsten en bak het gehakt goudbruin in de boter.

Snijd de plakjes courgette in dunne reepjes, doe ze in een kom en sprenkel er olijfolie en citroensap over. Kruid met peper en zout. Pluk wat blaadjes verse oregano, snijd ze fijn en meng ze onder de courgette.

Haal de laurierblaadjes uit de risotto, rasp de parmezaan erbij, voeg een klontje boter toe en meng alles goed onder elkaar. Breng de risotto op smaak met peper en een snuifje zout.

Schep een flinke lepel risotto in een bord en lepel er wat gebakken gehakt bij. Werk het geheel af met wat geroosterde tomaatjes, sliertjes courgette, wat verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum. Druppel er als laatste nog wat goede balsamico over.

Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta