Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten

Wat een toppasta is dit! Heerlijk geurende stukken verse chorizo, stukjes gebakken aubergine en een smaakbommetje als saffraan zorgen samen voor een geniaal eindresultaat.

Ingrediënten

  • 400 g orecchiette
  • een scheut olijfolie
  • 6 chorizoworst
  • 2 aubergine
  • 2 sjalot
  • 1 teentje look
  • snuifje chiliflakes
  • 1 citroen
  • enkele takjes oregano
  • 2 dopje saffraan
  • 4 eetlepel zwarte olijven
  • 1 bakje kerstomaten
  • enkele takjes basilicum
  • 1 bol buffelmozzarella

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.

Zet een grote pan op het vuur en laat een scheut olijfolie heet worden. Snijd de chorizo in grote stukken en bak ze in de olie.

Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.

Haal de gebakken chorizo uit de pan en doe een beetje van de olie weg.

Bak de blokjes aubergine in de rest van de olie. Voeg ook nog de ringetjes sjalot en de geperste look aan toe. Laat even bakken en voeg er dan de chorizo opnieuw aan toe. Laat het geheel nog even bakken.

Nu gaan we de saus al wat kruiden en de smaakmakers toevoegen. Als eerste voeg je de saffraan eraan toe. Schep er vervolgens een lepel kookvocht van de pasta bij en voeg er wat chiliflakes aan toe. Rasp de zestes van de citroen en pers er wat sap bij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg ze samen met een snuif zout toe aan de saus. Tot slot voeg je nog de olijven toe.

Spoel de kerstomaatjes onder koud water en snijd ze in twee. Voeg ze helemaal op het einde toe aan de rest van de groenten.

Schep de pasta en nog een lepel kookvocht bij de pan en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper van de molen. Werk de pasta af met stukjes mozzarella en blaadjes basilicum.

Orecchiette met gebakken aubergine, chorizo, saffraan en kerstomaten